Thursday, December 16, 2010

Kenapa nama blog aku Realiti atau Fantasi

REALITI = Kita sedang berpijak di bumi yg nyata. Betoi2 punya, bukan mimpi, bukan khayalan, bukan alam maya mahupun alam ghaib apatah lagi Dua Alam ( aik, cam nama filem huahauhauahaa). Realiti is real. Walau macam mana susah pun, perit lagi peria pun kita kena berdepan jugak, tak kira apa yg berlaku. Kadang2 kita tak percaya apa berlaku depan mata kita, sebab maybe benda tu terlalu extreme lalu menyusahkan otak utk menerima kenyataan. Extreme di sini bermaksud seperti kematian atau kehilangan org yg tersayang ( plz buat mood sedih), excident dpn mata yg dasyat ( helikopter langgar KLCC), keadaan yg terlampau gembira macam dapat 4 flat kat matrix, atau keadaan terkesima(terkejut) tengok org lari bogel kat pasar malam. Sooo, keadaan2 macam ni akan buatkan pala otak kita jem seketika, macam freeze la hahaha, tapi hakikatnya it were really happenned & adalah satu realiti...!
(bila aku baca balik aku pun penin, tapi lantak lah)

Mamat ni memang kalau aku jumpa aku sekeh kepala dia.
(pic courtesy of google)

FANTASI = Khayalan semata2. Benda tak berlaku pun. Like Final Fantasy, game saje kan. ( membe2 time aku kecik dulu ske main final fantasy sampai dok citer2 kat sekolah, apa la yg bes sangat habaq mai!).  
Berkhayal lah anda selagi anda mampu berkhayal. Akedemi Fantasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiia pun tergolong jugak dalam salah satu elemen fantasi. Why? sebab peserta2 yg masuk dalam tu  dok lebih banyak berfantasi daripada menyanyi. Tapi ok la jugak ada nyanyi2, maw dia dok sembang depan kamera dari subuh sampai maghrib. Haaa ambik, ko sembang la sorang2. Seminggu lepas tu AF tutup. HAHA. 
Banyak faktor yang menybabkan kita berfantasi nih. Cthnye bila kita duduk sorang2, mula ah nak berangan nak kawen dengan Angelina Jolie sebab bibir dia seksi, nak beli Ferrari sebijik habuan nak tayang kat awex, lagi teruk nak impi jadi kaya cam Bill Gates hasil jual burger dpn taman. Apa nye teruk berangan macam tuh. 
Aku pun ada angan2 tapi takde la teruk sampai tahap tu, agak2 la.. Setakat berangan nak main bola dgn Torres kat Anfiled tu ada, ok whattt..! ngeh2.. ( aku minat gila dgn Torres, cara dia main mmg stylo n taktikal tetapi skrg Liverpool tengah krisis, takde duit nak beli player bagus. so Torres susah nak buat gol sebab takde backup striker yg dpt assist dia di padang.) HIDOP LIVERPOOL. Secara tak langsung, aku nak bagitau yg aku nih fan liverpool. :)

Apa kes ni brader?? Cyclop? wadefak

Konklusinya, realiti kah atau fantasi kah?
haaa pakat2 fikir


OK tamat.

16 comments:

DiaUmaiNiNaz said...

wow!cun nya u punya blogheader..hee nice.

AIMAN said...

thanks. hee.. buat cincai2 je..

Tatie Atikah said...

oo mannn...my comment was nothing to do with ur entry...heheeehehe

a bit tertarik dgn ur profile...so u are my meky junior in unimap...hehehehe slamat kenal2...

an nur said...

ahaha. lawak ah gamba first uh.

AIMAN said...

Tatie atikah: oo ok.. kebetulan. nice meeting u. nanti leh la nak minx soklan tips. hee

Annur: hahaha.. mmg lawak

FaRa HanNaH said...

selamat berkenalan...name belog cam lagu crossfire if i not mistaken.. :)..btw,sronok jalan2 cni :)

Blog Massna Syamsul said...

hiii juga...hehe..i follow dah

AIMAN said...

FaRa HanNaH: haah la. zaman gerila nye lagu. haha
selamat jalan2.. :P

Blog Massna Syamsul: ok thx.. i follow u too

Ain Zulaikha said...

bagus sebab ada nama tersendiri.. kalau macam sy, nama saya sendiri je.. hehehe

BUNGA said...

as salam peminat Liverpool rupanya :)

AIMAN said...

Ain Zulaikha: nama awak sesuai jadi nama blog. :)

BUNGA: yup, LIVERPOOL. :P

Amna.Qadeeja said...

hey' slmt berkenalan..err,xde shoutmix kew?heheh nk borak2 jgk ngee ;D

privatelism said...

wah driver hnsem kita da blog dah..dah 2 xreti2 nk follow blog aku kaa..

♥..cik_mas..♥ said...

minta jasa baik undi cik mas ye..maaf susahkan kamu :)

no 18 : duniaku dunia cikgu

http://bpm-undi.blogspot.com/

thnks... :)

a big girl. . . . . said...

sudah ikut...
ikut balik..
hehe..
a'ahla kan.. stuju ngan amna.qadeeja.
letakla shoutmix..

AIMAN said...

ok2, saya akan letak shoutmix nanti.. :)