Saturday, March 26, 2011

Bukan Sebab Aku Malas :)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca dan bloggers sekalian. Korang yang biasa singgah di blog aku, atau yang jadi reader atau jadi stalker blog aku nih ( perasan sat, haha) mesti tertanya2 kenapalah aku tak update blog aku ni berbulan2 lamanya.. Hahahahaahaaa.. Mai aku nak gelak sat..


Rasa macam dah janggal nak type keyboard. Rasa macam dah tak mesra dengan dunia blogging nih.. Warghhhh... Kejanggalan sangat dirasai. Nak karang ayat pon aku jadi kekok.. So, kalau bahasa aku ni 'indah' dan 'sedap', abaikan saje ok. Sila puji dengan ikhlas. Hehee..


Antara faktor yang menyebabkan aku tak update blog selama sebulan lebih bukan sebab aku malas (padahal rasa malas tu memang ada pon) adalah kerana internet di kolej kediaman aku nih sangatlah perlahan mengalahkan siput babi yang sedang berjalan lenggang lenggok di atas dahan pokok. Dapat tak korang bayangkan betapa lembab dan slownya internet kat tempat aku nih. Kadang2 tu sampai nak connect pon tak boleh. Lagilah aku bengang.. (pengurusan network Unimap, silalah baca keluhan aku nih, serius). Faktor lain adalah assignment, homework, lab report, presentation yang bertimbun2.. Datang kerja dalam sekaligus.. Cehh padahal bukan banyak pon, aku yg malas nak buat. Hehe.. Main Pes, futsal je yg banyak. Satu lagi, aku tak bayar broadband. Yerla, duit pon dah kering, dah dapat status pokai, makan pon nasi bujang je (nasi bujang = nasi ekonomi = nasi putih + telur = kesian gila kat aku = uwaaaaaaaaa, sob3..)


So, faktor2 di atas yang menghalang aku untuk meng-update blog. BUKAN SEBAB AKU MALAS. Hehe..




Wuuuu tinggi ooo.. tinggi..


Gambaq apakah di atas..? jeng3.. Hangpa nak taw tak kat mana? haaa nak taw tunggu next update aku.
Gambar ni ambik kat puncak gunung. Minggu lepas aku and the geng pergi mendaki gunung.

So, jumpa lagi... Adios..


*Nota AG : Lama gila weh tak buka blog.. rindu ler kat kawan2 blog  =)

8 comments:

anakmajed said...

bace entry =)

Naddia said...

alaaa...ape susah?? pegi jela kat library..settle
mlas ckp jela mlas. haha

NURUL AIN NIESYA said...

follow u dear..follow me back ye..tq..
http://biskutkecik.blogspot.com/

husniah zaimah said...

folo sini

faraHanAtiQahZaini said...

pnah gmbr kat port ne gak!!! gunung.... hahaha, xnk la kantoi kan tuan belog.. ^_^

Ainnur Afiffah :) said...

siannye..huhu


anyway ,sy follow awk aiman ;)

GoBlog said...

haha...biasa la tu...perlis kan banjir...tu yang internet lembabi tu...

http://goblog606.blogspot.com/
http://nohkodiang.blogspot.com/

Amirrah Zawani said...

padahal mmg malas pun =p
haha!!!