Sunday, June 26, 2011

Kerja 24 jam, demi kejayaan

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Salam 1 Malaysia to all readers. Sudah berbulan aku tak update blog ni. Maybe sebab busy dengan kerja2 luar (jaga budak, tengok budak, mintak sedekah, penceramah bebas). Sampaikan aku dah tak reti nak karang ayat. Jadi kekok & tak taw...tak taw... tak taw la... heh.

So, sebagai bukti aku busy (yerla kena ada bukti satgi ada pulak suara2 tak puas hati kata aku sembang john) aku sertakan beberapa keping gambar untuk tatapan anda. kalau tak maw tatap takpa, tengok sat dah la.  :P

2 minggu lepas, aku and team UniART telah join IPMArace anjuran Mara di Melaka. Kali ni tuah tidak memihak kepada kami kerana tak berjaya nak mengulangi kejayaan macam dalam Formula Varsity tahun lepas. Tapi takpa, kami tak mengalah lagi. Awal Julai depan ada lagi 1 race kat Pasir Salak, Perak. EIMArace anjuran UTM. Kami target podium untuk race nih. Doakan kejayaan kami.  :)




IPMArace held in Malacca International Motorsport Circuit (MIMC), June 2011.


 UniART1 (kanan),   UniART2 (kiri)





 Last preparation before bertolak ke Melaka





 Paling kiri tu Syed Fais, awex ramai gila.






 Malam free run, setting keta cun2





 Letih kerja, ambik gambaq dulu sat





 Sila sengetkan sikit kepala anda. Aku malas nak rotate. =)





 Tension. So ini hasilnya






 22 buah kereta lumba (custom, hand made) menggegarkan litar. (takda la gegaq mana pon)






 Adik kepada UniART1. This is a very mean machine. ( tengok nama sebelah kiri, :P)



Ambik masa hampir 4 bulan untuk menghasilkan kereta kejam ni. (kejam kah? manja je kot)  Memang penat. Penat gila. Siang malam, pagi petang, subuh maghrib dok kat bengkel demi UniART 2. Tetapi kepuasan hanya dapat dirasai bila tengok kereta ni memecut laju dengan ngauman enjin yang mampu menggetarkan taik telinga.  =)



Nota AG: 1, 2 Julai nanti datang la ramai2 ke Litar Dato Sagor, Pasir Salak, Perak untuk menyaksikan perlumbaan terganas abad ini, EIMARACE. Sama2 kita meriahkan industri permotoran negara. Adios..











18 comments:

cik-terompah said...

korang joint formula varsity utem tuh kan? ngeh. aku wujud kat tmpat kejadian.. cool..

aniswany said...

waaaa mcm best ! nak jugakkk ^__^

ZORA said...

hebat 2....:)

Hayati Hamzah said...

bestnya . anak buah saya tengok ni , dia cakap

"waaa ekal suka ni kereta power nanti dah besa ekal nak naik"

salwaismail said...

salwa buat GA. jemput tuan blog tengok hadiah. kalau nak jadi sponsor, bagitau okay?
:)

http://salwaismail.blogspot.com

erniemusliana said...

ni unimap punye team ke?asal aku tatau ha? :D

Solihin Zubir said...

haha.. style gila.. cam F!..

HonEyBuNNy said...

bestnya...

suka tgk gambar2 neh..

Izyan Masri said...

FUYOOH.NAMPAK SMART.SANGAT JELES KOTTT :D

Far8 budak baik said...

wehhh best gileee..
aku nk join bolehh..
hahahaha =p

Minah Blur said...

WOAH... style lah. hehe....

flo sini.

Zul Fattah said...

best bro.. masuk F1 ke..? hehe..
mcam kenal je..

NuR 'aQiLaH said...

nak yg belakang awex ramai gila tu :P

AIMAN said...

nak ka? haha

NuR 'aQiLaH said...

nak laaaaaaaaaaaaaaaa.

siyes ni.

(muka siyes)

AIMAN said...

yg mana 1? kan ada dua org kat belakang
(siyes)

Suriati Suhaimi said...

wow...xtau pn wjud event cm 2...

gadis kepastian said...

bestnya..nak join juga..

http://lalinklife.blogspot.com/2011/08/natasya-cotton.html