Thursday, December 16, 2010

Review coming soon MOVIES

Aku ni seorang yang minat & ske tengok muvi bila ada masa lapang. Segala macam muvi la aku layan, daripada genre seram, thriller, semi-thriller ( Haaa? lebih kurang x berapa mengancam sangat arr), action, superhero, muvi lawak bodo, n romantik(yang ni kureng sket kot sebab kalau aku tengok time 2 pagi confirm skrin laptop akan tengok aku balek=Zzz).

Kalau genre seram pun kadang2 aku tido jugak. Tambah2 muvi seram korea. Alahai hantu suma nak style2 Ju-on saje. Dari dulu sampai sekarang. Dorang tak taw kot yang kita dah bosan tengok hantu merangkak2, bermata merah. BOSAN wei.. 
Muvi yang buat aku gayat nak tengok.

Paling aku ske genre thriller & action la. Memang tak tido. Mau bulat je mata aku dari awal sampai abes citer. TETAPI kalau muvi SAW, perghhhh gua cakap lu aku kadang2 rasa loya. Tengok potong jari, tangan, kepala... Abes suma body part dia nak potong. Baik gi potong ayam ke kambing ke ada la jugak pekdahnya.. Buleh meniaga kat pasar malam. kan2? 
Gila babeng nye muvi, sape2 yg buleh tengok tanpa pejam mata dari awal sampai abes memang gila power bak hang! 



And muvi yang aku nak review hari ni ialah THE TOURIST, lakonan ANGELINA JOLIE and JOHNNY DEPP... WAwwawawwaaa, pelakon gempax nye dorang pakai. Angelina Jolie perghhh gua cakap lu still maintain cun & gorgeous.. Johnny Depp pulak dia berlakon dgn style rambut panjang plak, nampak kureng kemas. Maybe director suruh buat camtu kan.. Nampak la romeo sket.
THE TOURIST akan kaboooom wayang hujung Disember 2010. Kat Malaysia, maybe sama atau awal Januari.

 
Pic courtesy of google.

Nih summary dier = Elise (Angelina Jolie) randomly sits next to an American tourist, Frank (Johnny Depp), on a train going to Venice. The police have been following Elise for two years waiting for her to contact her lover who embezzled over $2 Billion. Not only will they need to evade the police, but also the mobster whose money he stole.

KAlau nak tahu lebih lanjut and details, kindly go to Youtube and type 'The Tourist 2010".
*Tak nak letak video, satgi blog jadi slow. ngeh2..

Walaaaweh, dok buat romantik buleh! 


Venice..! arghhh aku nak pi jugak. 

Korang tengok Salt tak dulu? Muvi ni bes jugak. Action & pasal perisikan. So jalan citer berbelit2, kena paham betol2 apa dorang cakap, baru paham. Kalau THE TOURIST, aku tak taw la nak berbelit ke tak. Kalau tengok trailer kat youtube, cam tak berbelit.
Apa2 pun, lagu theme bess.. MAP OF PROBLEMATIQUE, from MUSE. fuuuuhhhh memang matching arr dgn trailer muvi nih.


OK, sama2 la kita nantikan kemunculannya di pawagam. ADIOS....  :P

5 comments:

Haw said...

alo tuan tanah!
dah tido ke belum?

AIMAN said...

halooo2.. belom lagi

sibutiz said...

Hmmppp,
nice.....
visit n coment back me...
please..

Ayesha said...

cerita saw tu memang gila pun x)

AIMAN said...

sibutiz: ok..i'll visit u

ayesha: gila yg sangat.haha