Tuesday, December 28, 2010

Taman Negara Pulau Pinang


Heluuuuuuuu.....

Pernah tak korang pegi jungle trekking? tak pun hiking ke..? aku pun jarang buat benda2 ni.. memang jarang gila la. mana la nak ada masa sangat nak pi cari bukit, panjat2.. baik aku pi hiking dalam shopping mall, dapat jugak usha apa2 yang patut ( aku usha baju, seluar, kasut futsal yaaaa, bukan usha awex nohhh).. kan..? kan..?
kalau girl mesti banyak yang setuju dgn statement aku nie, shopping mall lagi best dari panjat bukit. haha..

Last aku pegi hiking tak silap aku masa darjah bapa ntah.. itu pun sebab ikot kelab kat sekolah.. fuhhh dah bapa tahun tuh, dari sekolah rendah yokkk.. memandangkan bulan Disember adalah semester break, sooo time ni lah nak keluarkan peluh cara mesra alam.. mesra dgn pepohon kayu, serangga2, pepijat2, dan flora fauna yang ada dalam hutan.

Aktiviti hiking nie pun aku join atas pelawaan kawan aku, Ikmal Hafizi aka Gig (org paanggil dia Gig, maybe sebab main bola macam Ryan Giggs kot).. Aku and the geng pegi dalam dua minggu lepas camtu la.. Baru terpikir nak tulis. heh.. sekali nak promotekan Taman Negara Pulau Pinang kat hangpa semua..

courtesy of google

Di sebelah pesisiran pantai Pulau Pinang terletaknya Taman Negara Pulau Pinang. Taman ini mempunyai keluasan 1, 266 hektar meliputi dipterokarpa, tanah tinggi, paya bakau, pantai dan juga pesisiran pantai berbatu. Menarik kan?
Untuk sampai ke sini hanya mengambil masa 45 minit dari pusat bandar iaitu Geogetown, takde la jauh mana pun.. dekat je..
Kalau hangpa semua nak taw,  ada satu pantai namanya Monkey Beach, USM ada fakulti pengajian marin kat sini.. Student dia tak rasa macam duduk dalam U la, rasa macam dok melancong je tiap2 hari.. perghhh best kot..
For details, tengok web nih Taman Negara Penang..

Bawak bekal bihun goreng.. yerla, dah hang masuk hutan tu mana nak ada food court nya


Benti sat rehat2.. penat ooo...

Monkey beach..


Saudara Ikmal Hafizi, dia yang ajak aku mai tempat nie



Atas rumah api..MukaHead Lighthouse.. tinggi ooo..


Panorama view.. courtesy of google


Siriyes la weh, tak rugi korang datang sini.. Taman Negara Pulau Pinang menjanjikan suatu kenangan indah dan sukar dilupakan kepada anda... hehe.. ayat power sikit.. Air laut yang biru, ombak yang menghempas2, angin sepoi2 bahasa, kicauan burung...
Perghhhh memang best lah kawan2..!  Abes lupa semua masalah dgn awex kelmarin ( aik, ada kaitan ka..)


Adioooossssssssssss................   =)

27 comments:

Freaky said...

best oliday bro

_luVy*dUcky_ said...

bestnye!!

Mr. TN_SkY said...

macam besh je tmpt nie bro? aha..=_=

tqaAwesome said...

hamboi aiman, best nye. saye suke jungle tracking, awal tahun haritu satu famiy pegi jungle tracking dekat taman negara. best ^_^
tak sampai lagi penang, jauh benor. hehe

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

sOnOknyer.....rugi sape x sampai lagi.

nadzirah aqilah said...

syok!! dah lama betol tak buat xtvt lasak nie... almaklumlah ibu suh blajar jd perempuan sejati.. hahahaha

Wan Nor Umairah said...

macam mana kau boleh kenal kimin? Tu lecturemate aku zaman matrik bai!

ayulunera said...

ececeh yelah tu tak usha awe..org kate smbil nyelam minum air..la...la.la.
hee...besnye...tgk view dri atas cam tggi je..dekat dengan pantai lak tu..bessss

AIMAN said...

Freaky: besss...

Luvyducky: best!

Mr TnSky: memang best pun

twaAwesome: taman negara lagi best ape.. saya pun x sampai lagi.

Kinakoyu: rugi2.. hehe

Nadzirah aqilah: perempuan sejati x leh hiking ke? haha

Wan nor umairah: kimin tu budak taman aku sekarang..

Ayulunera: yerrr.. x usha.. betol.. hee

tqaAwesome said...

yup2 mmg best, nnt try gi sane plak ye. ^__^

cik elina said...

aha .
ayat last tuh lawakk .

Anonymous said...

Awat muka bro baju hitam 2 cam xbest ja...

atie aizam said...

wow! bestnye... :)

✿....rossa alina....✿ said...

waahhh...mcm seronok je g sana..tp bila la nk jejakkan kaki ke sana kan..haaihhh...jauh!! =_="

AIMAN said...

tqaAwesome: InsyaAllah... =)

cik elina: lawak ka? haha

atie aizam: siyes best

rossa alina: x jauh la. penang je.. hee

deqdeq said...

DeQdEq tak tau pun kat penang ada taman negara...huhuhuh

fyda razak said...

cantik lah pantai dia :)

yott said...

dulu ms duk penang selalu pi ke sini..mmg nice

~misz nurul~ said...

selama duk unimap x taw lak penang ade taman negara..
well kne g jgk nnt...huhu ;)

HonEyBuNNy said...

waduhhh bestnya...view pn lawa...

ayulunera said...

ececeh...bagus2...setie ngan awek...

AIMAN said...

deqdeq: so sekarang dah taw la kan

fyda razak: yup cantik

yott: nice.. hee

nurul: kena mai penang la tengok sniri.. :)

honeybunny: siyes best

ayulunera: ahahahhaaa.. macam tawu je saya ade awex

Ain Zulaikha said...

pergghhhh bestnya gi hiking.. mesti cantik gila tempat dia , banyak nyamuk tak? hehehehe

AIMAN said...

banyak.. tapi die x gigit saya. darah x sedap. kalau ain x taw la.. hehe

misSbLurRy said...

kerachut.....ahahah pergi tak tempat yg air tawar+masin 1 tempat tue?? benda tue blaku bulan 9 kot...xsure laks

Husna Lana said...

macam mana si azif zai n amar hafiz boleh ada dlm blog ini? hehe

AIMAN said...

Miss blurry : kerachut x sampai lagi.. die track lain..nanti nak try la.. :)

husna : azif zai membe 1 skolah, amar membe kat U