Sunday, December 26, 2010

Nikmat di kala Tengok Gol


Assalamualaikum and a vey good evening..

Salam sejahtera, salam 1 MALAYSIA..( org indon kalau nak jawab pun takpe la walaupun anda kalah,muahahahaa)

Harghhhhhhhhhhhhhhhh....Wuuuaaarghhhhhhh...HAAAaaaaaaaaaaaa.....
Menunjukkan aku rasa puas gila tahap cipan beranak dua,erk! hehee... Korang semua mesti dah boleh teka apa yang aku nak tulis and nak review sekarang nie.. Walaupun korang dah tahu, aku tetap jugak nak tulis, nak bagitaw betapa puas nya aku tengok game final pertama MALAYSIA menentang Indonesia.. 
Malaysia menang 3-0..!
Aku taw ramai dah yang review pasal nie, tapi tak kisah la aku tetap aku.. nak bagitaw komen aku mengenai prestasi pasukan Malaysia ketika menentang Indon dalam game nih..

SYABAS MALAYSIA..

Team Malaysia..cantik boot kaler pink tuh

Yerla, aku sbg rakyat sejati tanah air kita ( bukan celop2 naa, ori mai punya) ingin melahirkan perasaan bangga dengan pasukan bola sepak Malaysia sekarang. Dalam game final pertama nie, aku tengok corak permainan semakin matang, hantaran panjang yang semakin tepat, passing yang menarik, through ball yang dapat mengkucar kacirkan pihak lawan.. Semua nih atas usaha jurulatih Malaysia, K. Rajagobal dan berkat kegigihan pemain kita sendiri..

Tonggak team Malaysia..!
"hangpa tengok, aku baru kawen pun mai tendang jugak bola", kata Norshahrul Idlan Talaha


Gol yang paling nikmat bagi aku dalam game nih adalah gol ke-3.. Mahali cross baik punya kepada Safee Sali ( aku tak taw la macam mana Mahali buleh cross cantik gila kat Safee, dia bismillah dulu kot), dan Safee menanduk dengan kencang..! macam Torres pun ado aku tengok.. hahah..

Korang boleh tengok macam mana S. Kunalan ( hangpa tengok, 1 Malaysia pe..) yang beraksi sbg wing kiri team Malaysia bertindak cemerlang time bawak bola, kelecek sana sini, terjun sana sini untuk dapatkan bola..
Pastu dia cucuk2 angin masuk dalam petak penalti team Indon.. baguih tu kawan2.. bukan semua pemain boleh buat macam tu.. 
1 lagi, striker muda yang baru saja kawen semalam(25 Dis 2010), Norshahrul Idlan Talaha tunjukkan prestasi kemuncak dia dalam game nie.. Dah la baru kawen, tak sempat nak projek dgn bini dia lagi (kiranya dia nih tengah sangap2 la pastu kena pi tendang bola pulak, jemmm).. Bini dia aku tengok dalam Buletin Utama nampak comel jugak..hehe.. Dia ni boleh dikatakan key player la dlm game nie, sebab selalu kelecek and passing bola kat player lain.. dia tak tamak der.. rilek je passing kat player lain walau dia boleh shoot time tu..

Dan yang paling ketara aku sedaq adalah bahagian pertahanan. Pertahanan team Malaysia kali nampak kukuh, walaupun ada time2 dorang kelihatan agak bodoh kalut sikit tapi overall aku tengok meningkat la..
Muslim antara defend player paling aktif, dok jaga Christian Gonzales (striker Indon cap Uruguay) ketat2..

Striker Indon berbangsa Uruguay ( adik beradik Diego Forlan, huahuauhauhuaha)

Apapun, still ada 1 lagi game iaitu final ke-2 di Stadium Gelora Bung Karno, Indonesia.. Harap2 team Malaysia dapat meneruskan rentak dan corak permainan agressif seperti di Bukit Jalil ini..
Go Malaysia, make us proud..!
Kalau menang AFF SUZUKI CUP nie, buleh la kot Malaysia nak naik ranking FIFA.. kan2?

*For girl readers, please take note for this entri walau anda kurang minat sekalipun, sebab Malaysia nih, negara kita.. hiii.. sokong la sekali sekala apa salahnya..


19 comments:

Anisa Hang Tuah said...

keeper malaysia sgt hensem

ngehehhee

tahniah malaysia

*kucup kucup*

mia.lia said...

TERJUN SANE SNI?HAHA

ayulunera said...

ohh...safeee...heeee.....yep..yep..wlopon tak minat bola,tapi klo malaysia men,mesti sokong..
hehhehe.....
cukup kot 3 bekalan ke sane...
go Malaysia......]

(laju gile update...hehe)

Syiela O-lala said...

ouh man, i sokong gila babi punya. *metafora hiperbola je lebih. seriuos best tgok bola td walaupun memula dah nk tukar channel sbb boring takda gol. at least, 3 skali. masin mulut pemangku sultan phg :)

fathiahRAIHANA said...

norshahrul dgn inai di tgn masih ttp hebat.hahahaha.abah smpai terbatukbatuk 1st goal td.syg Malaysiaaa!

cinta khadijah said...

punyer la cepat update..haha..pape pon,malaysia memang boleh! hooooray! ;p

AIMAN said...

anisa: keeper apek mmg hensem. haha
mia lia: haah, terjun2
ayulunera: dah minat, laju ar update.heh
syiela: wahhh ni penyokong kuat nih
fathiah raihana: hahah tgn still nmpak inai kan
cinta khadijah: yeahhhhh! malaysia!

Aqila Safuan said...

hahahha.jom baca entri sya pasal bola jugak! malaysia boleh! dan saya sangat sukakn shahrul permainan die dgt hebat! adik laki sya kate die bole mainuntk eropah...cayayalaaaahh

nadzirah aqilah said...

congrats untuk team Malaysia!! bangga wooo..

semalam tgk ngan ayah kat rumah.. walaupun kat umah tu ayah je lelaki sasa yg ada n kami adik beradik adlh gurl cute tp suasana memang meriah.. (support negara sendiri tu!) sampaikan kepala lutut sya lebam langgar meja excited sgt bersorak! hahaha

Sasa Al-Sharif said...

haha.. sangat puas hati tgk team kita belasah 3-0. yabedabeduuu!!

AIMAN said...

aqila safuan: ok saya dah baca.. bagus2..heh. norshahrul sket hari dia main itk liverpool.haha

nadzirah: tudia sampai lutut lebam. wow haha

sasa: yeahhh puas hati..!

ku izzati said...

spe ckp girls xmnat??hahaha

fyna said...

caiyok malaysia...

mira_nas said...

huhu..aku tgk juga bola pe..
Msia boleh!

Encik Ska said...

Lawa la boot colour pink tu, hahaha :)

Ain Zulaikha said...

malaysia mesti boleh menang, n harap2 lah dia menang lagi.. hehe

LurvelyAmiera said...

jln2x bace entry...bace entry nie smpai abis tau...note ta than, spe ckp puan2x ta mnat bola..^_^ miera pon lyan gak tp yg fifa ta brape na lyan lar sbb negare ta t'calon...kalu t'calon bru dop tgk kot..hihi

Seri Bahasa said...

nak jaga2 juga bila skuad harimau bertandang kat indonesia. kita pernah tewas 1-5 kat sana. apa yang kita harap kelebihan 3 gol dapat dipertahankan dipusingan kedua nanti untuk menjulang piala AFF.

AIMAN said...

ku izzati: entah la sapa cakap..haha

fyna: chaiyok2

mira nas: nanti finak ke-2 tengok lagi ok

encik ska: hahaha

ain zulaikha: insyaAllah.. :)

lurvely mira: tima kaseh la baca sampai abes. jarang org dok baca entri saya abes. hehe..

seri bahasa: harap2 kita menang