Sunday, January 23, 2011

Jom Bersantai Sekejap

Hahahahaha haaaloooooooooooooooo......


Setelah sekian lama aku tak pulang ke kampung halaman a.k.a rumah aku kat Penang, akhirnya aku berjaya meloloskan diri dari Perlis (actually baru 3 minggu aku tak balek, tapi memandangkan kat perlis tak ade ape yang boleh aku buat dengan duit elaun aku tak masuk2 lagi sampai sengkek, so bagi aku 3 minggu adalah satu tempoh yang agak lama naaa..) Aku betoi2 tak paham la kenapa duit aku tak maw nak masuk.. Duit orang lain semua dah masuk, tinggal aku kontang sorang2 takde duit.. sikit hari lagi kalau tak masuk jugak, hangpa jangan dok heran la kalau terserempak dengan aku di suatu lorong tengah dok nyanyi2 lagu justin bibir sambil pegang bekas plastik = mintak sedekah.. mereng dah.. hehe..


Bawak 40kmh je. Pandu selow, jiwa selow. Erk.


Sempena weekend nie aku balek ke rumah, macam2 aku nak buat.. 
1st >  perkara ni carta aku paling unggul la, kalau takde benda ni aku tak boleh makan. apa benda nya? mintak duit kat mak ayah aku..
2nd> nak ambik barang sket yang aku tertinggal dulu.. barang apa? adala.. hee
3rd> nak repair keta aku. repair kat perlis takda feel. kena repair kat sini jugak sebab aku kenal mekanik tu.. senang nak ejas harga
4th> rindu masakan mak aku... mak, ceq lapaq mak! hihi..
5th> hmmmm... hangpa pikiaq sendiri la.. bubuh la apa2 pon


Petang Sabtu, kakak and aku pegi lepak2 kat Queensbay Mall..(orang Penang sure taw apa itu Queensbay, kalau taktaw, hmm pi hantuk kepala kat sportrim keta) Dia la ajak. suruh teman dia nak shopping sebab esoknya dia ada dinner.. So memandangkan aku pon takda kerja ape2, aku on je la.. Dia gaji baru masuk rasanya, so memang kena gaya la kalau aku ikot, boleh paw apa2 yang patut. Patutkah..? hmmm patut! dulu2 pon dia selalu paw aku, so tahap kepatutan nak paw dia balek memang tak perlu diragui lagi..
Akan ku tebalkan kening, hidong, bulu mata malah yang semua ada dimuka ku ( tebalkan muka la ceq oi..)
untuk mengepaw kakak aku.. he he he... 


Sesampainya kami di Queensbay, kami round dua tiga das pastu akak beli2 aksesori apa2 ntah.. pastu zuuuupppp pegi GSC, beli tiket.. jeng3.. aku tak tengok lagi KHURAFAT. gila ketinggalan zaman aku tak tengok lagi.. haaa hangpa gelak la guling2.. Perlis mana nak ada wayang nya. sawah padi nan menghijau ada laaa.. Akak aku pon tak tengok lagi, sooo we all on terus. Citer yang so-so la..Hantu dia bes gak, main cak-cak macam tue.. sekejap ada, sekejap takda.. pastu ada balek, pastu hilang, pastu ada balek. hahah..
Syamsul Yusof lah pengarahnyer, dan jugak pelakon utamanyer. macam biasa.. ( dia lah hensem, dia lah baik, dia lah penyabar, dia lah kacak... hehe.. puji ka perli hangpa pikiaq la sendiri noh..) aku bagi 3.5 bintang!
Syabas untuk crew2 filem Khurafat, menghasilkan filem yang boleh dikategorikan seram. Sebab apa..? haaa dalam panggung time aku tengok Khurafat ni ada awex2 yang dudok kat belakang aku dok melolong2 menjerit2 takot tengok hantu.. sikit2 jerit.. keluaq saja hantu, jerit.. bunyi kuat sikit, jerit..  So bagi aku, Syamsul Yusof berjaya. Berjaya buat orang yang tengok filem ni menjerit.


Habis saja muvie, akak aku menyambung tugasan pentingnya. Shopping. Aku jadi pengikut setia.. ikut je la.. Dia angkat mana2 baju atau jeans, pastu tanya aku "Wei cantik tak?". Aku dengan ikhlas berserta kejujuran menjawab "Cantik ler..sesuai dengan hang.." hehe.. pandai tak aku ambik hati, pandai tak?  After that tanpa segan dan silunya, aku kata kat akak aku "Kak, baju kat situ macam sempoi la.. jom kita pi tengok sat". Aku ayat sikit la der.. nak paw baju nih, dah lama aku tak beli baju baru.. hihi.. Last2, aku dapat jugak mengepaw sehelai baju.. Baju free! Brand cikai je, harga pon murah..Syukur ler, dah nama free. Aku memang minat sangatlah benda2 free ni.. Tak rugi aku balek Penang, dapat paw selai baju dari kakak aku yang pemurah. hehe.


Baju yang berjaya di paw.. 


Mangsa paw..




Pastu kitorang round dua tiga kali kejap, terusssss blah. Letih aih aku jalan lama2 dalam mall.. rasa lutut longgaq ja. Girls kalau suruh jalan 5, 6 jam dalam mall pon takpe kan.. kita yang laki nie jalan sejam pon rasa macam jalan 1 hari dalam tue. 


Aku tulis entri ni time tengah malam, dengan letih berjalan, letih dok canggung kepala tengok bola. 
(LIVERPOOL menang dengan Wolves 3-0, haha gila girang aku), so aku ingin mengundurkan diri ye..
Setakat ni je lah aku boleh merapu. Dah tak mampu mata..dok nampak bantal je.. heh.. Aku akan merapu lagi     
di lain masa.. Salam...


Aku akhiri entri dengan sedikit pantun:


Pak Ali main ketok-ketok,
Diketok-ketoknya seikat sayoq,
Aku memang dok rasa mengantok,
Tunggu cangak lagi jom tidoq.







25 comments:

Deqna said...

penang kt mn?

areripe said...

tu, tak ajak aku.

HonEyBuNNy said...

dah bangun lom neh??sblm tido sempat lagi berpantun noh..hehhehe

AIMAN said...

deqna: kepala batas.. tawu ke? hee

arip: hg x habaq nak ikot. haha

honeybunny: bangun da.. idea pantun datang secara tiba2.. heh

ayulunera said...

wah....syoknye jalan2....same r..khurafat memang bes kan..berjaya wat org terjerit2....wuahaha

Fadzli Amir said...

awat hang tak habaq hang mai Queensbay...buleh aku mencelah mengepaw sekali tengok ceghita kurafat....umah aku kat bayan lepaih ja...
aku pun nak pantun gak

Pak Ali main ketok-ketok,
Diketok-ketoknya seikat sayoq,
Ptg ni ingat nak bawak anak2 ke umah mak tok,
Walau aku letih tentu depa rasa seronok...

a big girl. . . . . said...

syukur2 dpt kakak yg baik..
len kali paw lagi..
hehehe..
amek ksmptn plak..

AIMAN said...

ayulunera: ada girls dalam hall belakang duduk aku dok jerit2 x egt dunia.. haha

fadzli amir: laaaa awat hang tak habaq hang dok kat bayan lepas. haha.. amboi pandai hang pantun noh.. hhahaha

a big girl: hmm syukur2.. bes2.. hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

lama sudah tak g penang nih

Nak Lagi Pendrive MURAH ?
Bantuan diperlukan! Kasihanilah adik ini...

i am S!L4H.. said...

haha..pau kakak??sweet gileee..ngeee

Pandapolarbear aka Ming... said...

hehehe..paw tu yang tak tahan tu...bisalah sharing is caring kan...i follow u back..=)

nelly said...

wah2 . . berpantun bagai .
hehehe

AIMAN said...

puteri momoy: mai la.. macam2 ada..

i am silah: paw kakak pon sweet ker? ahha.. ok pasni nak paw banyak2 ar bagi jadi lagi sweet

aqim said...

pnjang ayat.msti ayt berbunga..

nub said...

waaa nak tgok kurafat!!!

Alwani Raihan said...

40 km/h ? Bangg, sy blaja mandu pun lebih tu bang. Tp sbb tak pndai bwk kete, first time bwk terus ke depan aa tu yg terlebih HAHA

mie said...

bangkit juga liverpool ek..
hheheeee

Amirrah Zawani said...

best la ada kakak cm tu..
i tak tgk g kurafat.. takottt. :D

khaiyisah husna said...

elaun sy pom bila kerajaan mesia nak bank in kan...nak suh kebulur dulu baru nak masuk agaknye.... tensen3 =.="

fyna said...

huhuhu...fyna pown br tgk khurafat smlm...

Freaky said...

wow gambar blog bertukar. best g jalan2 ye :P

Heidi Shafiq said...

klu ko dh rase ketinggalan lewat tgk khurafat, aku yg x tgk lg ni kategori ape pulak?

Ain Zulaikha said...

ooooooooooooo tak ajak aaaaa.... camni la kawan.. hhehhehe

miss zulkanine said...

untung laaaaaaaaaa............hahha

Winky Wink! said...

mengepaw org jer keje dier...saya sendri tak pernah nk paw duit laki except papa! ahahaha