Saturday, January 15, 2011

Lawak Petang..

Disebabkan hari nie hari sabtu, weekend la katakan, for sure korang akan rasa bosan kan bila tak keluar pegi mana2.. macam aku.. yerla, duit aku tak masuk lagi.. entah apa yang kerajaan nak save sangat sampai duit aku tak masuk masukkan lagi.. Aku dah merana tahap cipan korang taw tak. Tiap2 malam makan nasi putih dengan telor goreang je.. itu je yang aku mampu.. 
Dengar kata duit aku masuk time Chinese New Year.. arghhh... lagi 2 minggu bro..


Sooooo, untuk menghilangkan stress aku (dan jugak untuk korang yang stress takde duit macam aku) jom layan lawak nie...




Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka…

Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.”
“Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki yang pertama dengan riangnya.

Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, “Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!”
“Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.

Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, “Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat” kata jururawat itu dengan tenang.
“Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel,” kata lelaki ketiga dengan gembira.

Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya,
“Apakah yang merunsingkan awak?”
Dengan perasaan gelisah dia menjawab “Saya bekerja di Seven Eleven.”



*moral: kalau kerja kat seven E, jangan kawen.. hak hak hak


Gambar nie akan buat hangpa semua pening!
*ibu mengandung dinasihatkan untuk tidak melihat

25 comments:

miss hunnybunny said...

haha..berapalah agaknya anak lelaki ke empat tu ek..mesti semua pekerja seven E nak tau..huhu

nub said...

hahaha..rezeki murah

AFIIA said...

waaaa...ilusi optik sunggoh gambaq

~fais~ said...

taw tkpe.. gmbar 2 buat ak pening..
demm btol...

Maria James said...

wow! best2.. lau dapat kembar 7 confirm x mengandung agi.. hahahaha :P

AIMAN said...

hunnybunny: 18 kot anak dia.. 7 + 11 kan? haha

nub: rezeki 'murah' sangat..he

afiia: gambaq bikin penin. hoho

fais: sampai demam kah? haaaha

maria: gila sampai 7 ker? hahahaha.. confirm2 la isteri dia stop. hahah

Amira Naddia said...

xkesah! nk anak doblas! ujong minggu bwk ank jln2 nek bus

AIMAN said...

amira: wow.. boleh buat 1 team bola tue.. hee

misSbLurRy said...

mmg pening kot

Wan Gerrard said...

hehehe anak kembar 7 atau 11 =P

gerrard tag kamu
http://wangerrard.blogspot.com/2011/01/domain-hosting-kav-key-i-jiwa-network.html

AIMAN said...

missblurry: tawu takpe... fenin

gerrard: 7 boleh.. 11 pon boleh..haha. ok thx for tagging

Amirrah Zawani said...

hahhaa!!
dah tu anak dia 711 orang ka??
ekekek :P

areripe said...

ni lawak tahun bila ni?
sekarang orang boleh scan la tengok ada anak berapa dalam perut.
haha!

Piasara said...

nak anak kembar,last2 tak dpt pun,rezeki Allah dgn 5 yg ada skrg dh cukup..

AIMAN said...

amirrah: wow.. banyaknye.. hahah.. boleh buat bala tentera

arip: masa ni x dak scanner lagi.. hoho

piasara: betol2.. kita kena bersyukur

tomatokering :) said...

hahahahah ! syukur dgn apa yg dapat . ekekeke

KELI OH KELI said...

adeh..adeh...lawaknya....kui kui kui...

aleen aiden said...

hahah.yg last 2 dapat anak seven ke eleven?ke seven plus eleven?keh3

padle said...

kalo aku keje kat kilang 100plus,anak aku brape?
hehe

AIMAN said...

tomato: tula, bersyukur la dapat brapa pon..

keli: hehe..

aleen: wahhhh banyak sangat tue.. hahah

padle: dapat 100 anak.. muahahahaaha

fyna said...

hahaha..pening pale makcik...
adooiiii...




jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

HonEyBuNNy said...

adeh...fening pala2 tgk ...heheh

AIMAN said...

fyna: mari la kita penin2kan kepala.. haha.. ok, aku akan ke sana.. tunggu

honeybunny: hehe.. penin2 pastu pi tidoq la

fariza fauzi said...

benda ni pusing2 laa!!
aku peeeeeeeeninG !!

nelly said...

haha ..
kelakar !