Tuesday, February 15, 2011

Trip Semester ke-4

Halooooooooooooooo and welcome everyone. 
Salam sejahtera salam 1 Malaysia.
Assalamualaikum..


Hampir seminggu aku tak update dan tak menyinggah ke blog2 yang lain. Sebab agak sibuk dengan tugasan2 UniART, dengan assignment, pastu aku balik rumah kat Penang nak minta tandatangan ayah aku untuk lengkapkan borang lesen race, pastu yang TERBARU, haaaa tudiaaaaa nak habaq kat hangpa sekalian yang aku dan kawan2 telah pergi melancong ke dua (2) tempat pelancongan yang terkenal dan best.

Aku and the geng sebenarnya mula2 nak pergi Taman Negara Pulau Pinang. Aku dah pernah pergi tapi kawan2 aku yang lain teringin nak pergi jugak. So, plan la nak pergi ramai2.. Tetapi tiba2 ntah jadi macam mana, plan berubah. Ada yang bagi alasan terlalu jauh taman negara tu, kat Penang nun. Memang jauh la Penang dari Perlis.. Pikiaq2 balek, betoi jugak.. Kos mesti tinggi. Nak bubuh minyak, tol lagi.. Disebabkan masing2 nak jimat duit, so plan kami berubah ke tempat yang lebih dekat dengan Perlis.


Pikiaq punya pikiaq, last2 semua bersetuju buat trip ke Kolam Air Panas Ulu Lenggong + Pusat Rekresi Lata Mengkuang. Mula2 tu, ingatkan nak pergi Lata Mengkung saja.. Macam mana ntah, tambah lagi satu tempat. Actually kolam air panas Ulu Lenggong tuh baru je aku pergi tahun lepas.. Tapi takpe lah, pi sekali lagi.. hehe.. Untuk pengetahuan hangpa, kolam air panas Ulu Lenggong terletak di Baling, Kedah dan Lata Mengkuang di Sik, Kedah jugak.. Diantara dua tempat ni, tak jauh.. Lebih kurang 40 minit saje.

Nak kata dekat, tak dekat sangat.. jauh ooowww... Maw 3 jam nak sampai dari kolej kediaman kami kat Kuala Perlis.. Bertolak pukul 11.30 pm, sampai 2.30 am.. Mengantok memang tak mengantok, dah pi pon ramai2.. jadi best ar.. sembang2.. gelak2.. merapu meraban lagi.. Pangkah orang nu, pangkah orang ni.. hee.. Kesemua yang pergi 23 orang iaitu budak kos mekanikal + mekatronik 2nd year.. 5 buah kereta..
Perghhhh gua cakap lu, memang rancak + happening..! yahhhhhhhhhhhhh..!



Aku malas nak citer banyak, meh kita layan gambaq2 nih dulu  :


Ketenangan yang mengasyikkan..Lupa suma masalah awex. kih3.




Sejuk ow.. 



Tengoklah air yang dok terjun2 nih.. bes tak? bes tak?



Aku tak taw la apa depa ni buat



Geng jahat. Warghhhhhhhhhh... ada berani?? hehe




Liverpool always in my heart walau tengah hutan. ngeh..



Terliuq tak..? hehe.. sorang makan 2 ketol.. puas




Amacam.. ada goyang tak? hihi

-
-
-
-
-
-
-

Trip nih boleh dikatakan trip yang paling jimat la. Sorang habes tak sampai rm40.. Minyak keta tong2, makan tong2.. (tong2 = kongsi).. BBQ paling nikmat. Satu ketol dah ler besaq gila, pastu dapat pulak sorang 2 ketol.. Rempah yang kami suruh Pakmat 
(pakmat adalah tokei gerai makan kat kolej kediaman aku) buat memang marvelous.. Sedap!

Mandi kat sungai Lata Mengkuang hampir 3 jam. Dah puas semua, petang tu baru bertolak balek ke Perlis a.ka. Unimap tercinta.. Letig gila bak hang.. Sampai ja masuk bilik, terus ZZzzzz.. zassss...


*Nota AG : Semester depan nak trip pi New Zealand pulak. :P

35 comments:

nub said...

ni bukan takat goyang dah ni.. ni takat belenja ayaq lioq dah ni.. haha

asybedazzle said...

depa tengah buat tugu negara tu haha

bact said...

layan siot..kolam ayaq panaih..hahha

AIMAN said...

nub: tula hang, x maw join. rugi ow.. haha

asy: tugu pon tugu lah.. janji bes. hahak

bact: layan der.. hang kena try sekali

Amiey White said...

saya suka permandangan air terjun tu :)

btw bakar line tu =.=" lapooooooooo

Freaky said...

pergh masyuk dapat membe yang suke jalan gak.. best gile mandi manda

A.s.t.i.n.a said...

arrrrghhhhh ayam tuuuu yg paling besttt

pak long said...

salam...
fuhhh memang sempoi la....

ain revival said...

wahhh best2!!
da lame da plan..
tp xjadik2!!

farina said...
This comment has been removed by the author.
KinosKoko said...

best wooo.

Cikgu ct said...

salam uit lata mengkuang tu kat umah CC tu huhuhu rindu kampung bila baca cerita kamu ni

Si Gadis Pipi said...

mcm bestnye..klu dr uumjauh tak tmpat ne

Ain Zulaikha said...

untunglah dpat hang out..

untunglah dapat makan ayam panggang t_T

sedapnya.. hahahahhaha

wah lesen race? nak gak...

Miss Nurul said...

cam xsedap ja pun ayam 2 wey...leh caya ka sedap...pak mat je ponnn...kah!

tomato said...

wahh3~ syiok3 ! :D

takut tgk geng2 tu :P

Fadzli Amir said...

kolam air panas ulu lenggong tu dah penah sampai, lata mengkuang tu tak pernah lagi...walaupun dah dekat 13 tahun duduk di penang, tak sampai lagi taman negara penang ni...InsyaAlah satu hari...Bro kalu dari Perlis ke Sik tu, kalau tak silap sama je jaraknya ke Penang ...hehehe

Amirrah Zawani said...

wahhh bestnya mandiii :)
lama tak mandi manda air terjun..

HonEyBuNNy said...

adoiii...tergoda tgk ayam malam2 neh...lapaq...

ezzyra said...

cam best jek...x mmpu la nk p...huhu...bukit ayaq je bley p..huhu

Burungman said...

ayam tu sedap.. grrr

farina said...

wohhhh. best siot. dah la lama tak pi tengok aiaq dok terjun tu. fun2 :)
ohoh. btw, lama tak nampak pokjat. sihatnya dia la. :P

AIMAN said...

Amiey: ko pon suka mandi sungai kan? heh

Freaky: membe jenis suka mandi manda.. haha

Astina: ambik ah ayam tu sket.. hee

AIMAN said...

Paklong: memang sempoi la.. rugi sapa tak join

Ain revival: plan mengejut je nih. pastu tah tiba2 terus jadi. heh

Cikgu CT: laaaa yeke? kat sik la kan.. haha.. kebetulan

AIMAN said...

Si gadis pipi: umah hang kat mana? ceq minat lata mengkuang nih.. best

Ain Zulaikha: ayam panggang paling masyuk dalam trip ni.. sedap wooo.. ain nak watpe lesen race? hehe

Miss nurul: sedap gila! huh

AIMAN said...

Fadzli amir: Lata Mengkuang best gila bro.. bro kena pi sekali.. buleh main terjun2.. hee

AIMAN said...

Amirrah zawani: best wooo..

Honeybunny: hahaha.. kan dah tergoda

Ezzyra: bukit ayaq dah tak best.. ayaq sikit.. dok perlis jugak ka?

AIMAN said...

Burungman: grr je x cukup.. kena try rasa dulu. haha'

Farina: pokjat sihat blako.. :P

cikgu ct said...

memang best tempatnya. 10 minit ja dr umah sy lata mengkuang tu... org jauh dok pi situ kami yg dekat ni pun jarang2 nk p sbb dok jauh kot hehe sesekali ja balik kg

Cik Moon said...

waa...cam best jer tgk air terjun tu... cantek pemandangan~

CIK TOM said...

wah seronok...pas sejuk2 mandi makan bbq lak...best tue..

p/s: sori br berkesempatan singgah ;)

Nurfazilah Cipa said...

nkikot g New Zealand!(T__T')heee~cipa dtg bwk award~amek tau!

http://nurfazilaharsat.blogspot.com/2011/02/award-utk-sume-follower-cipa.html

tahun4 said...
This comment has been removed by the author.
ezzyra said...

yeap...dok perlis...student unimap lorr.

saya YANA said...

huhu.. terliur Yana tengok ayam2 tu...

jom join segmen ni..
http://hitamitumisteri.blogspot.com/2011/02/blog-hitam.html#axzz1EeyQGVLm