Wednesday, February 9, 2011

Aku pakai Blackberry Torch, kih3..

*AMARAN : Baca entri sampai habis, baru anda paham tajuk di atas


Korang rasa jeles tak? Jeles tak..? Rasa aku bongkak tak? Rasa nak lempang, tampaq aku tak? Hehe.. Jangan..jangan.. Baca sampai habis dulu. Kalau nak jeles, silalah jeles dengan cara yang baik.. Kenapa? Haaa nak tahu lebih lanjut boleh tengok entri aku yang sebelom nih. 



Inilah Blueberry Toslight, eh Blackberry Torch.. hehe


Sebenarnya aku tak tukar hanset pon. Still je setia dengan hanset buruk aku yang lama, W995.. hanset Sony yang suatu ketika dulu menjadi pujaan aku. Tapi kini, orang dah tak pandang.. Hanset aku pon dah jadi buruk, tak hensem (tapi tuan dia ni still hensem noh,hihi), dah tak gah sebab banyak kali jatuh.. Kemik2, ada kat part2 tertentu kaler dah tertanggal. Baru je minggu lepas hanset aku masuk hospital, tukaq ribbon slide.. Huuuuuuhh, maw duit saja la kalau nak repair.. Stress aku. 

Bila masa pulak aku pakai BB TORCH...? Tak ada punca la aku nak pakai sekarang. Duit tu baik aku simpan makan KFC, kenyang dan lazat..heh. Sesuai dengan status aku sebagai seorang student, pakai hanset cikai pon takpe..cool dulu.. ( padahal dalam hati aku dok kebuluq, dok terkinja2 nak pakai BB, huhuuuehhehee) Yerla, siapa yang tak teringin nak pakai hanset hebat2 nih. Sebenaq2 nya, aku mimpi saja. MIMPI. MIMPI itu fantasi yer, bukan realiti. Wuwuwuuuu, aku hanya mampu bermimpi di dalam mimpi. Erk. Mimpi aku tukaq hanset sony aku dengan BB Torch. 

Arghhhhhh kejam tak mimpi tu? Kalau betol2 kan best. Huh, bertambah stress la aku. Kempunan nak pakai BB.. Takpa la, ceq sabaq dulu.. Hangpa tunggu la aku kaya nanti, bukan saja BB aku beli, kambing berry2 aku beli. Erk..hee.. Doa2 la kat ceq noh..



Satu lagi, hangpa penah dengaq tak jenama2 hanset nih?



SUNY ERICSSOM

Pandai betoi depa nih letak nama, sedap. hihi



NOKLA


Nokla, hanset ' idaman hati '



Janganlah anda tertipu.. Sila belek hanset yang hendak dibeli dengan teliti kerana anda mungkin tidak perasan.. So, be alert noh kawan2..
=)

*nota AG : Aku nak BB Torch..! Warghhhhh.. mummy....

43 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh tak mampu nak memilikinya... aku ader 3310 ajerrr

Amna.Qadeeja said...

adeih,bru nk jeles sekali mimpi plk ahahhaa blackberry torch 9800 idaman hati wuhuuu

nub said...

ahahaha.nak nokla jugakk

hana said...

hahah...
pkai hp murah la bes..
sye pkai nokia torclight aje..
kalo jatuh byk kali pn x kesa..
thn lasak tau..
baling anjing pn leh mati anjing tu..
huhu..
=P

~naddy~ said...

hui nah, hebat mimpi hg..dasyat! aku asal tido je ghaib terus, xsempat nk mimpi :)

EB said...

Aku ada BB..
tp aku da boring pki BB..
Aku masih setia pki Nokia N70 aku yg dah jadi 2nd hp aku.. Sudah 4 thn aku pki.. X jual sbb aku bli pki duit sendiri time tu RM1500 lg harganya.. Huuu..
BB ni ok juga tp mhl gila bil.. Argghh tension..

tungkaran hati.blogspot said...

blog walking....! nice blog to watch out.

Cik Tqah said...

cik tqah bei c3..yeayy

Trah Wann said...

Nak suny ericssom ! :DDD

Miss Nurul said...

ceceece mimp konon...aku rs hg mimp sbb mengalami kejelesan kat aku kan....sila mengaku..aku tau =p

hans said...

ingat betul hang pakai hp baru tadi
hahaahah

wah,NOKLA tu
hahahahaha
lawak2

Jom Join Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda

AIMAN said...

Afzanizam: 3310 tu hanset lagenda kot..haha

AQ: haha, tula.. mimpi je mampu

Nub: pi beli kat china. belambak

AIMAN said...

Hana: tudiaaaaaa aih, sampai mati anjing kalau kena baling. isk3.. ganas sangat nih. haha

Nadyy: haaaa nak mimpi bes2, hang kena tidoq terbalik. haha

EB: wow hanset style2 hang pakai.. aku tak merasa lagi BB. wuwu

AIMAN said...

cik Tqah: c3 best ape.. kan?

Trah: pakai NOKLA ler.. baru stylo. hahak

Miss Nurul: ehehehee... yerla ceq jeles. dia pakai e72 tu..

Hans: sem depan la aku tukaq. sem ni pokai

Amira Naddia said...

aku da lame kai nset sony eriksen aku nie. da rosak. keypad cam harr~
tekan smpai saket kuku br leh kua huruf2 tuh. nk mms xdapat. ngadu kat boipren tp beliau pn student so aku tanak la kikis
(da keje besok siap la ko)
bb cantek kn..aku da lame ngidam bb..

AIMAN said...

hanset nadia sama lah macam hanset akak ceq. keypad sampai dah nak terkeluaq. tekan pakai kuku..
boipren hang keja nanti paw kaw2 nya, jangan bagi can. haha

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

mmg pun 3310 tetapp menjadi pujaan hati ku selagi bolehhh guna lagiiii... aku tengokkk hand phone ko sampai tahap gaban jelous tau

Bella Ayub said...

best ke bb torch?? macam tak jer
=.="
indah khabar dari rupa.. :)

sbb dia takder 3g kannn??

Kodet said...

berapa ratus la nokla tu ? mai sebijik..

tomatokering :) said...

haha , penah2 ! ade tu cokia pon hade . hii :P

Fathiah Hamim said...

haha sedeh je mimpi. takpe rilek luu. nanti pakai iphone terus! ;)

http://bloqkami.blogspot.com/2011/02/cursor-berekor-semak.html

AfiQ said...

tu dia!! ingat kan da pakai BB..hehehe.. takpe la na, nanti dpt la BB anda tu.. hehehehe

areripe said...

JPA masuk semua dia nak beli,
beli kat aku barang gitar.. please!
haha!

currentlife2u said...

xpe ader target..hidup mesti ader citer2..baru ader usaha,xblh usaha sendiri,usaha minta mak ayah belikan..itu pun usahakan..usaha tangga kejayaan..

hans said...

hahahaha
beli 2
aku nak satu
hahahah

Freaky said...

ingatkan da tuka henset BB da. haha

Amirrah Zawani said...

laaa mimpi ka...
ramai yg minat BB,, tapi i tak minat pun.. hehe!! :)

AIMAN said...

Bella Ayub: betol ke takde? hm pelik.. xkan xde kot.. hehe

Kodet: nokla mana hang boleh pakai.. hang pakai Snoy Erikcscon la. haha

Tomato: Cokia lagi style ape..heh

AIMAN said...

Fathiah: nak tunggu iPhong 5. haha

Afiq: taktaw la bila nak dapat pakai.. hurmm.. mahal ler

Arip: tudiaaaaa... aku duit pon cukup2 makan

AIMAN said...

Currentlife2u: tula idup biaq ada terget, baru x sesat.. tapi duit kena ada la :)

Hans: hahaha.. nah ambik 1

Freaky: lambat lagi.. tunggu keja la

Amirrah: saja nak try sumting new.. hehe

nelly said...

wow ..semart !!!

Erin Ab. Rahaman said...

pndapat sye, xpyah pkai bb torch tue. mahal . sebb tiap2 bulan kne byar 30 utk blckbrry license. ouh. blom msok intrnet servce. blom msok bil call. mau cecah beratus2 tiap bulan . aish. kne byar blckbrry lsnce tiap2 bulan , kalo xamek bb license, fngsi hp tue akn sme mcm hp biase aje. xley pkai BBM nnt . mahal kan ? tpi , kalo awak org kaya , xpe kot.. mcm sye, sye xmmpu . haha. :)

Ain Zulaikha said...

kah kah kah henset dari china ke tu? kan best kalau realiti.. hahahaha last2 mimpi ye.. nak cuba berfantasi jap, kan best kalau boleh hidup dalam mimpi..NOKLA tu tak pernah dengar, jmpe pun tak pernah..

AIMAN said...

Nelly: beli la 1..haha

Erin: BBM tu yg buat jadi mahal kan sampai sebulan rm30.. huh.. tapi teringin nak pakai.. hee

AinZulaikha: dari China ler mana lagi..ain try la pakai NOKLA tu, mana taw best. haha

misznanarizal said...

kami pernah jumpa henset blueberry..design sejibik blackberry..hehehe

aqish basir said...

tak jelesh pon geram je haha
nasib baik awak tak pakai,,,kalau tak..! siap!

W said...

ingat betull. haha, baru nak jeless. XP

AIMAN said...

Misznanarizal: bluuberry rm300 pun ado.. haha

Aqish basir: geram pulak dia.. pasni ceq nak pakai la.. hehe.. sila jeles

W: betoi2 la ni.. hak3 :P

Solihin Zubir said...

NOKLA? ahahhaa.. gila kantoi pirate.. heheh..
aku pon masih setia ngan SE K770i aku tu.. lom mampu nk pkai enset mahal2.. heheh..

pneumedic said...

haha..nokla tu la kes aku kena gelak ngan member aku..main beli..ghairah punya pasal sbb ingat nokia wat sale..balik2 tunjuk nk berlagak sikit ngn mbr bru dorg tegur kate bukan NOKIA TAPI N.O.K.L.A HAHAHAHA

ShUhaDaH said...

huyoo ~ ngat btol la tepon kat bwh tuh.klaka tol jenama tuh . hehe ~

AIMAN said...

Solihin: hanset hang tu elok lagi.. pakai je.. heh

Pneumedic: adesss hang pon terkena.. hahah.. itula, beli tgk abes2 dulu

Shuhadah: NOKLA simply the best. haha

misz sheyla said...

suny erricsom 2 jename enset adik aku..china punye..hahahahahahaha ag satu name..ari 2 tengok seb bek tak beli... nckia