Sunday, February 6, 2011

Huyooooo Dia Lagi Cun Laaa

Apa yang korang agak bila baca tajuk kat atas..? Apakenbeda yang cun? Siapa yang cun? Haaaa.. Terus membaca kalau nak taw.. Aku buat mood saspen sikit..


Setiap orang di dunia nih pasti ada perasaan cemburu atau lebih mudah difahami JELES. Jeles ni ada macam2 jenis.. Jenis jeles yang baik dan ada jugak jenis jeles yang jahat. Aku sendiri ada pengalaman jenis2 jeles nih..
Yerla dah tua, banyak garam dah aku makan.. Garam kasaq, garam haluih.. hahaha.. So aku akan bagi contoh2 situasi yang membezakan antara jeles yang baik dan jeles yang jahat.



JELES yang BAIK :
- "Fuyooooo Abu dapat A la untuk subjek Sejarah. Jeles gila bak hang. Aku kena study rajin2 lagi la pasni nak celen dia.. Nak bagi dapat A+. Haa baru dia taw.."

JELES yang JAHAT:
- "Binawe punya Abu. Macam mana dia boleh dapat A. Isk, aku tak puas hati la. Oooowww aku taw pasaipa dia dapat A. Dia mengorat cikgu Zura (cikgu Sejarah) kita la tu.. Patut selalu pi jumpa waktu rehat.. Dah la cun + mantap, aiiii jeles aku. Pastu dia mesti ejas markah bagi tinggi. Takpa, hang tunggu sat.. Lepas nih aku mai sekolah pakai hensem2, wangi2 aku ngorat cikgu Zura pulak. 

Inilah cikgu Zura (bukan gambar sebenar)





JELES yang BAIK:
-" Weh geng, hangpa nampak tak apa yang aku nampak? Wak Ketapi dah tukaq hanset baru la, Nokia N8.. Waaaaaargggg... Hanset idaman aku tu.. huuuu.. sob3.. Awat dia kaya sangat wei.. takpa2, lepas ni aku kumpul duit sendiri beli Blackberry Torch..wuwuu.."

JELES yang JAHAT:
-"Walaaaaweh geng, hangpa tengok Wak Ketapi tu. Dia dah pakai hanset baru la, Nokia N8. Tobat aku jeles. Aku pakai Nokia tiga2 sekupang ja.. Weh jom plan cun. Esok kita curi hanset dia.. Bagi dia merana.. hahahahaaaha.."

Nokia N8. Kalau aku pun nak curi..Mahal gila nak beli





JELES yang BAIK:
-"Ayang, sejak2 kebelakangan nih B tengok muka ayang dah makin penuh dengan jerawat.. B tengok awexs lain muka gebu2 je, licin2 je.. Geram.. auuuwmmm.. So, nah ambik rm300 ni pegi buat facial.. Baru la comei dan menawan awex B..hehe..."

JELES yang JAHAT:
-"Uihhhhh ayang, tengok Suzana tu. Muka dia dah ler cantik, kulit muka pulak gebu bak kulit bayi 2 bulan.. Kalau la B dapat ngorat Suzana tu untuk jadikan awex no. 2, ayang bagi tak? hehe..

Suzana (bukan nama sebenar)





Kepada pembaca sekalian, anda rasa jeles? Ok la kalau nak jeles, tapi biar kena pada tempatnya..
Adioooosssssssss...........


*nota AG; Aku nak 'Suzana' weh, dia cun.. hehe


36 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

btoi3,
jeles kne bertmpt&bermunasabah.
jeles positif. =)

iwan_dextrous said...

hihi.betul tu...bila kita cemburu atas kejayaan orang..jgn kte jadikan sbg satu pun ca kte membenci..jdikan sebagai peniup semangat..ihih

farahd101 said...

bahahahahahahha! kaitan dengan cun tu apew??
ish3...

puteri ain said...

haha...mmg betul..kalau nk jeles pun bia lah sebagai pemangkin semangat kita..:)

Amira Naddia said...

tang boipren bg wet suh wat facial tuh yg aku nk dgr sgt dr mulot boipren aku. tp xyah kot sbb aku memg da gebu. haha
sile lempang aku

AIMAN said...

FariehanIbrahim [LBC] : yaaaa itu betol.. sentiasa positif :)

iwan_dextrous : wahhhh hang lagi bersemangat nampak gaya.. hhaha. cemburu tu pada2 la.. heh

farah: ada la... cun2 nya.. haha

AIMAN said...

puteri ain: betol2.. pemangkin semangat tu kena ada

amirra nadia: mai aku nak lempang laju2.. hahah.. yerla hang gebu, sbb tu boipren hang sayang. =)

miss_neeya said...

jeles..??ape tu..??kihkihkih

aienz nawawi said...

huhu . yg no3 tu taleyh bla je
huhu

yup3
stuju3
biar bertempt klau jelez tu

Amiey White said...

kalau bf amiey tanya macam tu okay putus hahahaha

AIMAN said...

aienz: no.3 la bes. heheh

amiey: hoihhhh putus terus ka? dia nak melawak je tu.. =)

Alwani Raihan said...

WOY WOYY JELES NYE BOLEH BUAT ENTRY PASAL JELES NIH , HADUYYY KENAPA JELES SGT NIH! ARGHHHHHHHHHHH!

agak agak tu jeles baik ke jahat ke separa? HAHAHA :D

peace

erniemusliana said...

bf bg 300 wat facial?sumpah aku mao. bile laa na dgr dr mulut die. muahahahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kalo dengan pasangan plak, cemburu tu boleh tapi jangan cemburu buta =)

nisa sudah! said...

knape aku xde dlm senarai??
aiku pon perasan cun gak..hahaha

sarasara said...

dengan cikgu pn jadi ... adoii =='

xcyber said...

aku suka ayat jeles yg jahat
muahaha =)

~epahblossom~ said...

man,mcm mane jeles pompuan n pompuan pulak?kalau ada pompuan pandang2 kite,maknenye die memuji atau mengutuk?ade pendapat??

A.s.t.i.n.a said...

Nota Astina: Saya mau Suzana juga.. dia cun.. Boleh tumpang cun sekaki..*muntah*

ini adelah contoh jeles yang di antara..

HonEyBuNNy said...

betul2...setuju entry neh..;-)

Eyka said...

wah2~ suke entry ni..nice jex! hahahaXD eyka jeles..nak suzane gak! hahahaha:) *ttibe*

: husna : said...

jeles sudah...
yups, jeles tu biar bertempat.
perlu jugak untuk jeles sebab nak bagi maju lagi diri kita ^^

sitihanisahali said...

best gile bf cm gitu,,,senang2 dpt 300 hggt..

AesyaZealous said...

JELES biar positif. kan?

Wan Gerrard said...

aku seles sampai sekarang, aku x keluar dgn Sharifah Amani lg :P


Lagi Chelsea Vs Liverpool

Amirrah Zawani said...

jeles yg baik bagus utk menaikkan semangat.. jgn jeles yg jahat sudah.. :)

nadzirah aqilah said...

uishh.. bab boyfren komen pasal facial tu memang tak boley blah.. kalau kena kat saya ckit lagi ada yg kena tendang jatuh gaung.. mulut ckit punya rabak.. hahaha..

betul la.. setuju dengan aiman.. tapi kebanyakan org jarang jumpa jelesnya jeles kearah kebaikan semuanya jeles kearah keburukan.. (termasuk saya) kui3

Ain Zulaikha said...

hahaha kalau ain lah awekssss aiman, gerenti dah kena flying kick terlebih dahulu... hahaha

nub said...

heheheh.. memang aku jeles ni.

haha

AIMAN said...

Alwani Raihan: tu nama dia jeles gedik. hahaha.. PEACE =)

Ernimusliana: Hang kena mintak kat dia.. baru bagi.. hehe

GKSB: betol2.. kena paham apa itu jeles yang baik :)

AIMAN said...

Nisa: kalau takde dalam senarai kena buat sendiri. haha

Sarasara: dgn cikgu la nak jadi sangat2 kot.. hee

Xcyber: haha.. jahat la bes

AIMAN said...

Epahblossom: kalau pompuan dgn pompuan tu..hm.. jeles sebab hang lagi lawa dari dia la.. hee

Astina: suzana aka natalie portman. memang cun ler.. hee

Honeybunny: hehe.. thx :)

AIMAN said...

Eyka: ramai yang nak suzana nih.. huuuu tak buleh, ceq punya taw. haha

Husna: betol3... setuju dgn kamu

Siti hanisah: hehe.. try la cari bf macam tu

AIMAN said...

Aesya: yup. biaq kena tempatnya

Wan gerrard: aku pon jeles dgn hang. haha

Amirrah zawani: jeles yang baik OK.. hee

AIMAN said...

Nadzirah: wahhhh kejam gila sampai tendang jatuh gaung. haha.. ganas2..

Ain zulaikha: try la jadi awex tengok, nak rasa flying kick ain.. erk.. hee =)

Nub: hang jeles pasaipa? haha

Hamizah said...

best entri ni. :)