Thursday, February 3, 2011

Jom Bola Sat..

Assalamualaikum ya habibi ya maulana..
Salam sejahtera, salam 1 Malaysia..
Selamat Tahun Baru Cina, Gongxi2..


Seperti korang semua taw, liga EPL sekarang mengalami 1 kejutan yang besaq iaitu melibatkan players transfer tanpa diduga. Banyak kejutan yang berlaku. Contohnya perpindahan mengejut penyerang sensasi kelahiran Sepanyol, Fernando Torres. (player idola aku tu, adoiii torres awat la hang keluaq jugak. dulu hang janji nak stay kat liverpool..) 

Torres melakukan perpindahan pada saat2 terakhir sebelum transfer window ditutup, beberapa minit sebelom 1 Feb 2011.. Gila style bak hang, nak pindah pon nak last2 minit.. Macam nak bagi orang tertungu2 & saspen la.. Takpe la, dah orang berstatus bintang memang macam tu selalunya. Torres berpindah dari Liverpool ke Chelsea. Arghhhh.. Awat lah dengan hang Torres. Awat hang sanggup pindah pi Chelsea.. Awat tak pindah masuk Kedah ka, Selangor ka.. Hehehe.. Boleh aku pi stadium kerap2 tengok hang main kat sini..




Torres no. 9 di Chelsea.. Bye2 torres, moga2 hang gembira kat sana. wekk



Yuran perpindahan Torres ialah 50 juta pound. Chelsea kan kaya, sanggup la dorang ambik.. Lagipun striker Chelsea, Anelka & Drogba dah tua.. So, bagi aku memang berbaloi la Chelsea beli.. Torres baru 26 tahun. Muda lagi, boleh main atlis 7 8 tahun lagi ape.. Bagi pendapat aku, agak patut la Torres pindah ke Chelsea.. Sebab dia masih muda, ada hak untuk pilih kelab yang dia suka.. Lagipun, dia dah tak ada ong stay kat Liverpool.. Dah susah nak buat gol.. Dah tak garang macam dulu. Dah tak tak sehebat macam tahun 2007 masa dia mula2 masuk Liverpool.. 

TETAPI, tetapi... Haaaaa ada tapi-tapi  jugak.. Torres out, Andy Carroll and Luiz Suarez in. Liverpool di bawah pimpinan coach baru, Kenny Dalglish, dengan bijaknya membawa masuk 2 orang striker muda berbakat besaq dan ada potensi untuk jadi 'mesin gol' di Anfiled.. Andy Carroll dari Newcastle United & Luis Suarez from Ajaz Amsterdam.


Luis Suarez no. 7
Amboih hang, girang terlampau sampai nampak gigi saja



Andy Carroll no. 9
"aku ganti no. 9 Torres, hangpa jangan dok jeles noh.."


Fernando Torres OUT
Luis Suarez IN, Andy Carroll IN

Semalam kalau hangpa nak taw, time subuh baru aku tidoq.. Aku tengok game Liverpool - Stoke City. Game pukul 4 pagi, sampai kul 6.. Dah la siang tu aku keluaq, malam letih.. Terhangguk2 aku depan tv tengok game. Tapi kuatkan jugak semangat nak tengok. 2nd half, Suarez dibawa masuk.. Tup2 16 minit lepas tu buat gol.
Perghhhh style gua cakap lu.. Baru main 1st time untuk Liverpool dah boleh buat gol.. Sentap bak hang. Berbaloi la Suarez masuk Liverpool. Tengok gaya dia semalam memang boleh adapt style Liverpool..
Andy Carroll tak main lagi maybe sebab injuerd, ataupun coach nak dia rehat dulu..


LIVERPOOL 2 - Stoke City 0


Okeh sekian review aku untuk latest transfer nih. Harap2 korang faham apa yang aku tulis. Kalau tak faham sila guna Google translator, ambik function bahasa rojak ke bahasa melayu. Hahaha..

*For girl readers, hayatilah sukan bola sepak walau tak minat, walau benci sekalipun sebab bola itu seni. Erkkk..haha.. Sebab boifren korang pon minat bola jugak, soo nanti senang korang nak sembang pasal bola.

20 comments:

mamat dogol said...

xpa...x torres pon bley mnang pe..hehe~

Anisa Hang Tuah said...

yess..torres pegi chelsea.
saya minat chelsea
nampaknya kena curang dgn lampard

erniemusliana said...

adeh ta best ahh bola

ayulunera said...

semoge dengan adenye torres chelsea lebih bersemangat...ehehhe

nub said...

aiman, jom boo sama anisa HT fgn ayu.

haha

Amira Naddia said...

aku paling suke drogba sebab beliau paleng hensem.
tp chenta tetap pd man u.






suke ah sengal juge. w/pn mereka sengal namun mereka ada walcott yg hensem

AIMAN said...

mamat dogol: suarez 1st game dah boleh buat gol. it's a good sign

anisa: ape ni main curang2.. tak baik taw.. haha..
torres dah ada baby ler..

ernie: bola best!

AIMAN said...

ayulunera: arghh ni pon chelsea jugak.. ok lah chelsea ambik2 lah torres. kami ada suarez, carroll.. heheh

nub: sory weh, aku tak boleh booo depa.. satgi depa angkat geng pukoi aku. haha

amira: drogba ensem..?? watt?? hehe.. hitam itu menawan..aku paham..aku paham.. =)

Amirrah Zawani said...

ramai angin torres ke chelsea.. hehe :)

iwan_dextrous said...

seronok nampak..hihih

AIMAN said...

amirrah: itula.. ada yang cakap torres traitor la, pengecut la.. kesian dia

iwan: seronok sikit2 ja.. haha

Akeyla Azmey :) said...

sape kate orang tk suke ? :p hahah .

areripe said...

eman was a liverfool fan that frustrated of torres the leaver...
haha!

AIMAN said...

akeyla: kamu suke? hoo bagus2.. haha

arip: booooo.. muahahhaaa.. jeles ar tu liverpool dpt suarez

Miss Bluepinkiey said...

sangat2 kiciwa ngn perpindahan ini..T_T...
sy adalh peminat tegar torres & liverpool..T_T....
sedih!!

alexa yussida said...

player trnsfer yg plg ketara utk winter trnsfer ni kn,epl mkin berseri la lps ni..huhu

Atqhsykla said...

I ♥ Chelsea! Hihi. Jgn marah eh aiman. :P Tapi Chelsea nk jual pemain yg lain pulak. Bengonggg. -___-"

AIMAN said...

Miss Bluepinkiey: ceq pun sedih jugak.. tapi nak buat lagu mana, dah pilihan torres nak pindah.. sob3..

alexa: memang jelas dan ketara.. arap2 EPL lagi bes untuk ditonton lepas ni

Atqhsykla: Chelsea nak jual Drogba, Malouda, Mikel.. hahaha.. adoiii

Ain Zulaikha said...

jom bola sat? tak mo lah ... hahahhaa

AIMAN said...

ain: huh kamu sombong lah. sat je pon.. hahahaa