Saturday, January 1, 2011

Lawak : Kantoi Projek Dengan Isteri Orang

Haluuuuuu....
Hari nie kan 1st day dalam tahun 2011, meh kita baca entri lawak sket..


Dalam satu neighbourhood nie...... bermulalah satu cerita dimana isteri
jiran sebelah ni jatuh cinta dengan suami jiran sebelah. Jadi.....korang
faham-fahamlah apa yang diorang buat kat rumah si isteri tuh. Tak
disangka-sangka, suami si isteri ni pulang awal dari kerja hari tu.

Maka, kelam-kalbutlah si isteri dengan boyfriend dia tu bersurai.
Walaubagaimanapun, suami jiran sebelah tu dah tak sempat lagi keluar ikut
pintu belakang.Si suami jiran ni pun bagi idea kat si isteri.
Lalu si isteri berlari dengan pantas ke bilik untuk mengambil baby oil
dengan bedak badan lalu disapunya baby oil pada badan boyfriendnya.

Setelah itu, diletakkan pula bedak badan pada badan boyfriendnya sehingga
keseluruhan badan boyfriendnya itu kelihatan putih melepak. Lalu
boyfriendnya pun berdiri di salah satu sudut rumah dan meng'freze'kan
dirinya supaya kelihatan seperti patung. Setelah melalui saat yang genting
itu, si isteri pun membuka pintu kepada suaminya yang sudah sekian lama
mengetuk pintu. Si suami tercengat seketika apabila ternampak 'patung' itu
lalu bertanya kepada isterinya,

" aik??!!.....dari mana pulak datangnya patung nih??"

"oooo..... patung tuuu. Patung ni saya order dari katalog mak cik sebelah.
Baru je sampaitadi." jawab si isteri selamba.

"ooooooo.....begitu." balas si suami.

Tepat pukul 3 pagi, tanpa mengejutkan isterinya, si suami keluar dari bilik
tidur lalu menuju ke dapur. Kelihatan 'patung' tu masih berada dalam keadaan
asalnya tanpa sebarang perubahan. Setelah tiba di dapur, si suami membuat
sandwich lalu meletakkannya di atas trey menghidang bersama segelas susu.
Setelah itu, si suami mengangkat makanan itu lalu berdiri betul-betul di
hadapan 'patung' itu lalu berkata, "nah....makanlah.". Si 'patung'berasa
amat terkejut dan takut kalau-kalau si suami mengetahui hal sebenarnya.


Dengan selamba, si suami berkata," aik??!!! tak nak??? orang dah bagi
makanan ambik la! Saya ni kira baik la.....Tak macam awak..........dulu,
tiga hari tiga malam saya jadi patung kat rumah awak, jangankan
makanan..........segelas air pun awak tak bagi!!!!!!"




Jadilah isteri yang benar..  :)


*Moral: jangan anggap orang lain bodoh, sebab anda mungkin lagi bodoh..hehe

24 comments:

Anisa Hang Tuah said...

hehehe!!

lawak ah..
:)

btw happy new year yaa

misz nana said...

walawei.. haram betui.. kah3..

miss hunnybunny said...

hahaha..lawak2...apa jenis manusialah ni..kekeke

ayulunera said...

isk2...pe punye org...

salwaismail said...

haha.
=)

!!- a.y.u -!! said...

kantoi suda.. hahaha

AIMAN said...

anisa : hahah.. epy new year too

miss nana : kah3..

miss hunybunny : manusia jenis x manusia.. haha

ayulunera : ntah la..he

salwaismail : =)

ayu : memang kantoi..

♥ nuratikah ♥ said...

hakhak..lawaklawak.. :D

faten muhamad said...

haha.
manusia~

nub said...

hakhak...jadi naa....

adoiii...macam2

AIMAN said...

nuratikah : haha.. jom gelak

faten : manusia pelik2.. he

nub : macam2 ado..

~Dilazul~ said...

eh.ade ke camtu .haha

AIMAN said...

haha.. ade kot..

AFIIA said...

hahahahaha...sumpah bengong dua2 jiran nih...wakakakaka..lawak2

atiq khalisyah said...

x prgi skola ke....bodoh btol...tp mang lawak

misz FaTiN said...

haha.. sengal je..

Solihin Zubir said...

ahahahhaha.. hampeh btoi.. cam siyot!

AIMAN said...

afiia : bengong jugak la..haha

atiq : pergi sekolah, tapi rajen ponteng. heh

miss fatin : hahaha.. sengal kan dorang nie

solihin zubir : siot terok.. hahah

.::: Princess MOMOY :::. said...

2 x 5 jer...adeh...
Sebab Menagapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

syue said...

wakakakakaka. aduhh, lawak je XDD apa daaa, dua2 pun curang XDD

AIMAN said...

princess : sama je.. :)

syue : hahaha.. taw xpe

aqilah said...

hehehehehe~tu la~buat lagi~padan muka...

AIMAN said...

hahha.. padan muka dia kan

Anonymous said...

haha

adil lah tu.....org mmberi...kite merasa

haha


lenkali leh 4rsome lak

hahahaha